Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Filiala Teleorman
11.02.2014 - NOUTATI EDITORIALE CLICK AICI

****************************************

Mai multe publicatii clik aici 

Noutati editoriale 2013

1. O lucrare noua, nemaipublicata pana in prezent, <Ghidul pentru examenul de aptitudini>, 624 pagini cu probleme de contabilitate, la pretul de 60 lei.

Lucrarea se adreseaza candidatilor care sustin examenul de aptitudini  .

2.  IFRS-2013 (2 volume, aprox. 4.000 pagini), la pretul de 200 lei/set

____________

  Standardele Internaţionale de Raportare Financiară 2013 reprezintă singura ediție oficială tipărită a textului consolidat al normelor autorizate ale IASB emise la 1 ianuarie 2013.

Prezenta ediţie este publicată în două volume:

Partea A (Cadrul general conceptual si dispozitii) cuprinde cea mai recentă versiune a Standardelor Internaţionale de Raportare Financiară (IFRS-uri), a Standardelor Internaţionale de Contabilitate (IAS-uri), si a Interpretărilor IFRIC si SIC.

Partea B cuprinde documentele care însotesc standardele, cum ar fi exemple ilustrative, îndrumări de implementare, baze pentru concluzii si opinii contrare.

Prezenta editie nu cuprinde documentele care sunt înlocuite sau eliminate, dar care rămân aplicabile dacă entitatea raportoare alege să nu adopte anticipat noile versiuni. 

___________________________________________________

GHID de aplicare a reglementărilor contabile naţionale în domeniul agriculturii

Editura CECCAR adaugă colecţiei “Ghiduri Profesionale” o nouă lucrare care, cu siguranţă, prin conţinutul şi calitatea ei, va deveni o prezenţă pe masa de lucru a fiecărui specialist contabil interesat de aplicarea reglementărilor contabile în agricultură:GHID de aplicare a reglementărilor contabile naţionale în domeniul agriculturii

Diversitatea şi sezonalitatea activităţilor desfăşurate de entităţile agricole ridică o serie de probleme, precum alegerea formei juridice potrivite, organizarea activităţilor conform cadrului legal, alegerea formei de contabilitate şi adaptarea ei la particularităţile domeniului, definirea politicilor contabile pornind de la reglementările aplicabile, fundamentarea metodelor de calculaţie a costurilor, deciziile de gestiune a afacerii, identificarea incidenţelor fiscale, gestiunea fiscală etc.

În „Ghid de aplicare a reglementărilor contabile naţionale în domeniul agriculturii” sunt abordate, pe rând, toate aceste probleme, iar  fiecare studiu de caz oferă soluţii de gestiune, de calculaţie a costului şi de organizare a contabilităţii de gestiune, dar şi de reflectare în contabilitatea financiară a aceloraşi realităţi.

 

 ***************************************************************************************************************

  

   ______________________________________________________

  Standardul nr. 40 "CONTROLUL CALITATII SI MANAGEMENTUL RELATIILOR CU CLIENTII UNEI FIRME MEMBRE CECCAR  clik aici

 _______________________________________________________________

La Editura CECCAR a apărut

"Standardul profesional nr. 22. Misiunea de examinare a contabilităţii, întocmirea, semnarea şi prezentarea situaţiilor financiare"

 

 Aflată la a patra ediţie, revizuită, reeditarea acestui ghid din Colecţia Standarde Profesionale s-a realizat ca urmare a succesului înregistrat în rândul profesioniştilor contabili şi a modificării Legii contabilităţii prin care experţilor contabili li s-a încredinţat misiunea de întocmire şi semnare a situaţiilor financiare.

Lucrarea se opreşte asupra următoarelor subiecte: Standardul profesional nr. 22: Misiunea de examinare a contabilităţii, întocmirea şi prezentarea situaţiilor financiare, Ghid pentru aplicarea Standardului profesional nr. 22: Misiunea de examinare a contabilităţii, întocmirea şi prezentarea situaţiilor financiare, Norme generale de bază aplicabile tuturor misiunilor expertului contabil.

În conţinut veţi găsi o multitudine de informaţii despre normele de comportament profesional, de lucru, de raportare, cadrul de referinţă al misiunilor profesioniştilor contabili, demersul general al misiunii de examinare a contabilităţii, întocmirea şi prezentarea situaţiilor financiare, succesiunea etapelor demersului metodologic.

Lucrarea se poate achiziţiona de la sediul fililaei

 

 

 

 

 

 

 

 

În colecţia "Contabilitate" a editurii CECCAR a apărut o nouă lucrare adresată profesioniştilor din domeniul economic, "Contabilitatea şi Fiscalitatea rezultatului întreprinderii". Prefaţa cărţii este redactată de prof. univ. dr. Mihai Ristea, vicepreşedinte al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România

 
La editura CECCAR a apărut lucrarea Standardul profesional nr. 37:

"Misiunea de evaluare a întreprinderii. Ghid de aplicare

 

 

 

 

 

 

 

Aici gasiti articol publicat in ziarul Curierul National din 10 februarie 2011, despre o noua publicatie a editurii CECCAR

   _______________________________________________________________________________________________________

Revista ECONOMISTUL articolul domnului prof. univ. dr. Marin Toma presedintele CECCAR           "INTERESUL PUBLIC SI CONTABILITATEA"    citeste aici articolul

Revista ECONOMISTUL articolul domnului prof. univ. dr. Mihai Ristea vicepresedintele CECCAR    

"CONTABILITATEA FARA CONTABILI"  citeste aici articolul

______________________________________________________________________________________________

REVISTA DE CONTABILITATE SI AUDIT -SEPTEMBRIE 2010

 

 

 

A aparut "Ghidul practic de aplicare a  reglementarilor contabile conforme cu directivele europene aprobate prin OMFP nr. 3055/2009" (clik)  acesta poate fi achizitionat de la filiala 


 

Manualul de Standarde Internationale de Contabilitate pentru Sectorul Public


A aparut sub licenta IFAC Manualul de Standarde Internationale de Contabilitate pentru Sectorul Public.

Toti cei interesati pot gasi acest manual la filialele din tara.

.


 

Noutati editoriale


  • Initiere in auditul situatiilor financiare ale unei entitati. Pret 35 lei

  • Ghidul expertilor contabili si al contabililor autorizati in activitatea de prevenire si combatere a spalarii banilor si a finantarii actelor de terorism. Pret 20 lei

  • IFRS 2008. Pret 50 lei

  • Cartea auditului de calitate in domeniul serviciilor contabile

  • Analiza si diagnostic financiar - contabil. Pret 35 lei

  • Congresul profesiei contabile din Romania. Pret 25 lei

  • Introducere in expertiza contabila si in auditul financiar. Pret 25 lei

  • Elemente de doctrina si deontologie a profesiei contabile. Pret 50 lei

  • Instrumente financiare: tratamente si optiuni contabile. Pret 40 lei

  • Intrebari si studii de caz privind accesul la stagiu pentru obtinerea calitatii de expert contabil si contabil autorizat. Pret 75 lei

 

Ghid utilizare a Standardelor Internationale de Audit in auditarea intreprinderilor mici si mijlocii


CECCAR vă prezintă un produs editorial de excepţie sub licenţa IFAC - Federaţia Internaţională a Contabililor, lucrare de o deosebită importanţă pentru exercitarea profesiei contabile în România.

Această primă versiune a ghidului a fost delegată de IFAC Consiliului pentru Practici Mici şi Mijlocii (PMM-uri) pentru a sprijini practicienii în activitatea de audit a IMM-urilor şi pentru a promova aplicarea consecventă a Standardelor Internaţionale de Audit (ISA-urilor).

Lucrarea oferă informaţii privitoare la aplicarea ISA-urilor emise de IAASB la 31 decembrie 2006, aşa cum au fost prezentate în ediţia din 2007 a Manualului pentru Standarde Internaţionale de Audit, Certificare şi Etică; conceptele-cheie în evidenţierea evaluării riscurilor; planificarea şi aplicarea procedurilor de evaluare a riscului; înţelegerea clientului; răspunsul la riscuri; evaluarea probelor de audit şi raportarea.

Ghidul nu va înlocui citirea ISA-urilor, ci va servi ca supliment în înţelegerea de către practicieni şi implementarea consecventă a Standardelor Internaţionale de Audit în activitatea de auditare a IMM-urilor. De asemenea, ghidul îşi propune să sprijine firmele de audit, dar şi alte entităţi, ca bază de instruire şi formare a profesioniştilor contabili şi studenţilor.

Iniţiatorii acestui proiect editorial vor reactualiza permanent informaţia cuprinsă în această ediţie, prima îmbunătăţire urmând a avea loc la sfârşitul anului 2009, pe baza noilor ISA clarificate care intră în vigoare la auditarea perioadelor ce încep la 15 decembrie 2009 sau ulterior acestei date.

 

 

 

E-mail:

   © Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, 2009